Orthopedische bandagist2022-03-08T15:36:24+00:00

Orthopedische bandagist – prothesist – orthopedische technieker

De orthopedische technieker is Bjorn Nelen,lid van het para olympisch comité https://www.paralympic.org/bjorn-nelen  en deze werkt reeds 20 jaar samen met Dr De Rydt. Door een gecombineerde raadpleging met een orthopedisch bandagist van de firma Orthomatton, telkens op woensdag (13-14u) en enkel mits telefonische afspraak, is het mogelijk tot een aangepaste patiëntgerichte behandeling te komen. Deze afspraak geeft de mogelijkheid moeilijke problemen meestal op te lossen door deze multidisciplinaire aanpak.

Indien U reeds een voorschrift heeft kan u ook met Mr Nelen apart een afspraak maken.

Mobiliteitshulpmiddelen: Heel wat rolstoelen (manueel of elektrisch), scooters, driewielfietsen, rollators, looprekken, …kunnen aangeboden worden.

Orthesen:  Een orthese is een hulpmiddel dat het lichaam ondersteunt, ontlast of corrigeert bij een letsel of aandoening.

Orthesen, bracen worden voor een heel aantal pathologieën gebruikt en kunnen prefab worden geleverd of op maat worden gemaakt. Hier enkele voorbeelden van aandoeningen:

  • Neurologische aandoeningen(verlammingen, spasticiteit enz..)
  • Zenuwaandoeningen(carpaal tunnel, enz..)
  • Peesaandoeningen (contracturen, secties, enz…)
  • Gewrichtsaandoeningen (luxaties, verstijving gewrichten, enz.. )
  • Correcties afwijkingen (scoliose, enz…)
  • Drukkleding voor littekenbehandeling (brandwonden en andere)
  • Steunkousen
  • Fractuur/breukbehandeling

Prothesen: Hierbij bestaan verschillende soorten prothesen en afwerking kan volgens uw keuze en dit zowel voor de esthetische afwerking met mousse of siliconen op maat, en een 3D geprinte afwerking.

Bij een esthetische prothese wordt het natuurlijke uitzicht van uw arm zoveel mogelijk nagebootst maar zijn er geen bewegende onderdelen.

Bij een mechanische prothese heeft  bewegende onderdelen die door eigen spierkracht worden bewogen.

De myo-elektrische prothese wordt elektronisch aangestuurd door middel van signalen in de stomp.

De evaluatieprothese is uw testprothese die gemaakt wordt  voor U revalidatie.

De definitie prothese wordt gemaakt als uw stomp stabiel is er een duidelijk beeld bestaat over de verwachting van de prothese. Op basis hiervan gaan we aan de slag voor uw definitieve prothese.

Steunzolen: Voor steunzolen wordt er een afdruk van de voeten genomen in de dokterspraktijk. Deze afdruk wordt verwerkt bij Orthomatton te Gent. Er bestaan sportzolen of zolen bestaande uit kurk en leer. De steunzolen kunnen na afspraak bij Dr De Rydt gepast en afgehaald worden.

Indien er aanpassingen dienen te gebeuren worden de steunzolen kosteloos door Orthomatton en binnen de drie maanden na aflevering aangepast. De afspraak dient hier steeds telefonisch afgesproken te worden.

Ga naar de bovenkant