Vaatheelkunde

Orthopedisch Bandagist​ / technieker

Door een gecombineerde raadpleging met een orthopedisch bandagist van de firma Orthomatton, telkens op woensdag (13-14u) en enkel mits telefonische afspraak, is het mogelijk tot een aangepaste patiëntgerichte behandeling te komen.

De orthopedische technieker is Bjorn Nelen en deze werkt reeds 20 jaar samen met Dr De Rydt. Deze afspraak geeft de mogelijkheid moeilijke problemen meestal op te lossen. Indien U een reeds een voorschrift heeft kan u ook met Mr Nelen apart een afspraak maken.

​Hierbij kunnen er verschillende mogelijkheden aangeboden worden:

Mobiliteitshulpmiddelen

Heel wat rolstoelen (manueel of elektrisch), scooters, driewielfietsen, rollators, looprekken, …kunnen aangeboden worden.

Orthesen

Een orthese is een hulpmiddel dat het lichaam ondersteunt, ontlast of corrigeert bij een letsel of aandoening.

Orthesen, bracen worden voor een heel aantal pathologien gebruikt en kunnen prefab geleverd worden of op maat gemaakt worden.

-neurologische aandoeningen(verlammingen, spasticiteit enz..)

-zenuwaandoeningen(carpaal tunnel, enz..)

-peesaandoeningen (contracturen, secties, enz…)

-gewrichtsaandoeningen (luxaties, verstijving gewrichten, enz.. )

-Correcties afwijkingen (scoliose, enz…)

-Drukkleding voor littekenbehandeling (brandwonden en andere)

-Steunkousen

-Fractuur/breukbehandeling

Prothesen

Hierbij bestaan verschillende soorten prothesen en afwerking kan volgens uw keuze en dit zowel voor de esthetische afwerking met mousse of siliconen op maat, en een 3D geprinte afwerking.

Esthetische prothese

Bij een esthetische prothese wordt het natuurlijke uitzicht van uw arm zoveel mogelijk nagebootst maar zijn er geen bewegende onderdelen.

Mechanische prothese

Bij een mechanische prothese heeft  bewegende onderdelen die door eigen spierkracht worden bewogen.

Myo-elektrische prothese

De myo-elektrische prothese wordt elektronisch aangestuurd door middel van signalen in de stomp.

Evaluatieprothese

De evaluatieprothese is uw testprothese die gemaakt wordt  voor U revalidatie.

Definitieve prothese

De definitie prothese wordt gemaakt als uw stomp stabiel is er een duidelijk beeld bestaat over de verwachting van de prothese. Op basis hiervan gaan we aan de slag voor uw definitieve prothese.

Steunzolen

Voor steunzolen wordt er een afdruk van de voeten genomen in de dokterspraktijk. Deze afdruk wordt verwerkt bij Orthomatton te Gent. Er bestaan sportzolen of zolen bestaande uit kurk en leer. De steunzolen kunnen na afspraak bij Dr De Rydt gepast en afgehaald worden.

Indien er aanpassingen dienen te gebeuren worden de steunzolen kosteloos door Orthomatton en binnen de drie maanden na aflevering aangepast. De afspraak dient hier steeds telefonisch afgesproken te worden.

Ortho Medical Center

Uw orthopedisch centrum te Hoeilaart


Contact